Mijn verhaal

Een uit de hand gelopen hobby

Goeidag,
Ik ben Pascal Heyse, gepassioneerd door tuinen en bezieler van Munkhaven Cottage Gardens.

In 1993 studeerde ik af als gegradueerde in land- en tuinbouw waardoor ik de nodige kennis heb over hoe planten zich gedragen en hoe ermee om te springen.

In 2000 hadden mijn echtgenote en ik het geluk een huis te kunnen kopen waar van 'tuin' nog weinig sprake was. 8000 m² onontgonnen gebied lachtte ons toe.

We doopten ons optrekje tot 'Munkhaven Cottage' omdat we beiden iets hebben met Engelse tuinen en de sfeer die daarmee gepaard gaat.

Het volledig eigen ontwerp, de realisatie en het eigen onderhoud van de tuinen maakt dat ik nog elke dag voeling heb met de natuur.

De ervaring als actief tuinier verwerk ik in mijn tuinontwerpen. Naast de juiste indeling en het gebruik van de juiste planten zorg ik dat de tuin ook praktisch blijft.
​Munkhaven Cottage Gardens is ontstaan vanuit de passie voor het tuinieren.

Alles begon in 2016 onder lichte sociale druk van vrienden en familie. Enfin ... zij vonden alvast dat ik toch eens de tuin moest open stellen voor het publiek en deelnemen aan Open Tuin dagen.

Zo gezegd, zo gedaan...
Het werd een succes en steeds meer bezoekers deden beroep op advies over zowel plantenkeuze, onderhoud als het ontwerp van hun tuin.

De hobby groeide dus uit tot een zaak waar nog steeds dezelfde passie de drijfveer is.

De Showgardens zijn tien verschillende tuinen in Engelse stijl en vormen de inspiratietuinen op zo'n 8000 m². Deze kunnen bezocht worden op afspraak of tijdens enkele Open Tuin dagen in de loop van het jaar.

Munkhaven Garden Gardens is daarnaast ook mijn ontwerpbureau, waar ik met veel plezier en passie uw droomtuin ontwerp.

Als tuincoach ben ik er om u bij te staan met allerhande advies betreffende het onderhoud van uw tuin of kan ik tips en tricks geven om zelf uw tuin te ontwerpen.

Munkhaven Cottage Gardens kan ook als locatie ingezet worden voor uw workshop, bedrijfsevent, teambuilding of fotoshoot.
Vanwaar de naam '​Munkhaven Cottage Gardens'?

Hiervoor verwijs ik graag even naar zowel de lokale band met de streek als naar de traditionele 'Manors' uit het mooie Engeland.
'Munkhaven' zorgt voor de lokale verbinding.

In de 12de eeuw was de abdij van Saeleghem, gelegen ter hoogte van het huidige 'meubelen Verberckmoes' , belangrijk voor de exploitatie van de streek. Grote delen moerassig land werd ingepolderd wat nu nog terug te vinden is in de toponomie van de streek. Zo is er nog steeds sprake van o.a. de Saeleghempolder, Saeleghemdijk, enz.

Tevens kon de abdij toen bevoorraad worden per schip via een insteek vanuit de Schelde. Er is in de historische geschriften sprake van een klein 'haventje'.

Zo komen we dus tot Munk (= monnik) haven (= het haventje).

Tuinontwerp

Meer weten

Tuinadvies

Meer weten

Tuinbeleving

Meer weten

Deze mensen gingen je voor!

Christophe Cap

Interessante workshop, brengt heel wat inzichten bij. Pascal maakt ook tijd om je eigen ontwerpen kritisch maar positief te bekijken.

Joakim van Gasse

Zalige omgeving en iemand die vol passie kan vertellen over zijn tuin. Maakt ook nog authentieke ontwerpen als tuinontwerper 👌

Koen Bossuyt

Pascal heeft enorme kennis over tuinaanleg en weet dit vanuit de wensen van zijn klant mooi te vertalen naar realiteit. Een aanrader !!
Alle rechten voorbehouden © - 2024 - Munkhaven Cottage Gardens